top of page
Chef Toub header blauw 2.jpg
Cover Chef Toub Lekker Arabisch

CHEF TOUB: LEKKER ARABISCH

De Arabische keuken is nog altijd een ondergeschoven kindje, als je het mij vraagt. Jammer genoeg krijgt deze bijzondere keuken niet de credits die hij verdient. Vaak denken mensen aan falafel, hummus en broodjes kebab, terwijl het zoveel meer is! De gerechten uit deze keuken zijn juist veelzijdig, verrukkelijk en verrassend. In ‘Lekker Arabisch’ laat ik je kennismaken met de smeltkroes aan culturen en hun bijhorende keukens, van Marokkaans tot Turks en van Afghaans tot Libanees.

 

Dit boek is bedoeld voor iedereen die de smaak van de Arabische keuken wil ontdekken, maar ook voor de tweede en derde generatie Marokkaanse Nederlanders. In tegenstelling tot hun ouders en grootouders zijn zij vaak tweeverdieners die minder tijd hebben om te koken. Hierdoor gaat de kennis van de traditionele Arabische gastronomie verloren. En dat is zonde! Geniet op een doordeweekse dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep, en pak in het weekend uit met een mezze-lunch voor de hele familie. En vergeet niet: kook en eet vooral met heel veel liefde en plezier!

"De koning van de Arabische keuken deze man kan echt koken! Ik zal zijn boek gebruiken om de gerechten na te maken, maar niemand vertellen dat ik het niet zelf heb bedacht…"

– Najib Amhali

“Mounir Toub is gedreven, gepassioneerd, gezellig, liefdevol en altijd enthousiast. Koken is voor hem een kunstvorm. Hij gaat altijd all in. En altijd stralend van geluk.”

- Nasrdin Dchar

“De Middellandse Zee, de spil van mijn vorming, de kracht van de zon en haar waarheid. Mijn kompaan Mounir heeft dit ongedwongen aangereikt met zijn keuken. Laat je verlekkeren, net zoals ik.”

- Robert J.K. Kranenborg

bottom of page