top of page
Chef Toub header blauw 2.jpg
Schermafbeelding 2022-09-09 om 18.23.12.png

"Mounir is een man met diepgang, die de kleine dingen in het leven mooi maakt – dat proef je ook in zijn gerechten."

– Jay Francis, cabaretier

"Dit boek is een must voor iedereen die liefde voor eten heeft. Mounir bezig een schat aan kennis en deelt deze op een speelse manier. Wauw!"

– Jermain de Rozario, chef-kok

"Vega Arabisch, mijn vakbroeders origine, boordevol kennis in een mengelmoes van smaken en texturen."

– Robert J.K. Kranenborg, mijn culinaire held

CHEF TOUB: VEGA ARABISCH

Ik ben een vleesliefhebber en ik kan intens genieten van bijvoorbeeld een bastilla met kip. Toch eten we bij ons thuis regelmatig vegetarisch. We doen dat dan niet uit een bepaalde overweging, maar omdat het zo uitkomt: we hebben aubergines over, bijvoorbeeld, of het recept bevat toevallig geen vlees. Het was daarom ook helemaal niet lastig om te voldoen aan de vraag die ik vaak kreeg na het verschijnen van Lekker en Snel Arabisch, namelijk of ik ook vegetarische (hoofd)gerechten uit de Arabische keuken wilde delen. Ik ben meteen inspiratie gaan verzamelen en probeerde thuis van alles uit. Kan ik zoete aardappel gebruiken als wafelbeslag? Hoe geef ik de populaire ‘biet Wellington’ van Gordon Ramsay een Marokkaanse twist?

Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet – in Vega Arabisch laat ik je zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. In de 90 gerechten – kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en veelal supermakkelijk – zijn de groenten de hoofdrolspeler van ieder gerecht. Denk aan zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake, baklavabuns en falafelmacarons. En met zijn favoriete smaakmakers uit de Arabische keuken is het resultaat overheerlijk. 

 

mounir nieuwsbrief #2_edited.png

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je eens per maand tips, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. 

Bedankt voor je inschrijving! 

bottom of page