crispy ansjovis in heerlijke marinade
Dit ziet eruit alsof het een makkie is, toch? Is het ook hoor, geen zorgen. Alleen zitten er wel een aantal handelingen in dit recept. Je maakt eerst de ansjovis schoon (of je laat hem door de visboer schoonmaken), dan begint het marineren met een overheerlijke marinade, nog even paneren en krokant bakken, en het werk zit er alweer op. Ik zei toch dat het niet ingewikkeld was?! Geniet van deze kruidige ansjovisjes!
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
• 24 verse ansjovis
• 2 uien
• 3 teentjes knoflook
• 1 bos koriander
• 1/2 bos bladpeterselie
• 2 el ras el hanout
• 2 tl paprikapoeder
• 4 el olijfolie
• bloem, om te bestuiven
• zonnebloemolie, om in te frituren
• 1 citroen
Bereidingswijze
Ansjovis marineren
Was de ansjovis, laat uitlekken en verwijder de ingewandenen graten.
Laat de ansjovis bij de staart aan elkaar.
Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en snijd fijn. Pluk de koriander en bladpeterselie en hak fijn.
Meng in een kom de uien, knoflook, koriander, bladpeterselie, ras el hanout en het paprikapoeder met de olijfolie.
Gebruik de helft van de marinade om de sardientjes mee in te wrijven en laat circa 30 minuten in de koelkast marineren.
Ansjovis bakken
Besmeer de helft van de filets extra met marinade en leg er een niet-besmeerde filet op. Druk ze voorzichtig aan.
Wentel de ansjovis door de bloem en klop de overtollige bloem ervan af.
Verwarm een laagje van circa 3 centimeter zonnebloemolie in een pan en frituur de ansjovis in circa 3 minuten goudbruin.
Laat de ansjovis uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Snijd de citroen in partjes en serveer bij de ansjovis.
Tip
Geen liefhebber van ansjovis? Kies voor sardines en pas de baktijd iets aan. Vijf minuten is voldoende.
Comments