Je calorieënmeter begint hiervan te twinkelen. Maar zo nu en dan vind ik dat ik het verdien en dan staat deze brioche met vijgen op mijn wishlist.
Voor 1 ovenplaat
Ingrediënten
1 briochebrood (à 400 g), in plakjes (à 2 cm dik)
50 g roomboter, gesmolten
175 g lichtbruine basterdsuiker
50 ml volle melk
4 vijgen, in plakjes
50 g hangop
½ tl anijszaad
Extra nodig
ovenplaat met opstaande
rand (30x20)
bakpapier
steelpan
bakkwastje
Bereidingstijd
15 minuten
Oventijd
10-15 minuten
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
Snijd het briochebrood in de lengte doormidden en snijd iedere helft in 10 plakken.
Bereiding
Leg de sneetjes briochebrood op de ovenplaat – zorg ervoor dat ze dicht tegen elkaar aan liggen.
Laat de boter smelten in een steelpan, voeg de suiker toe en blus af met de melk. Roer even goed door en smeer dit mengsel op de plakjes brioche.
Leg op ongeveer de helft van de sneetjes brioche een plakje vijg. Zet 10-15 minuten in de oven.
Lepel op ieder briochebroodje een theelepel hangop en bestrooi met het anijszaad.
Tips
Dit recept is voor ongeveer vijf personen, maar omdat je niet meer stopt met eten, maak ik er zonder me ervoor te schamen vier personen van.
Bak een deel van de vijgen mee in de oven en leg op de andere helft van de briochetoastjes een ongebakken plakje vijg. Dit zorgt voor een andere smaaksensatie.
Comments