top of page

briocheplaatje

Je calorieënmeter begint hiervan te twinkelen. Maar zo nu en dan vind ik dat ik het verdien en dan staat deze brioche met vijgen op mijn wishlist.

Voor 1 ovenplaat


Ingrediënten

  • 1 briochebrood (à 400 g), in plakjes (à 2 cm dik)

  • 50 g roomboter, gesmolten

  • 175 g lichtbruine basterdsuiker

  • 50 ml volle melk

  • 4 vijgen, in plakjes

  • 50 g hangop

  • ½ tl anijszaad


Extra nodig

ovenplaat met opstaande

rand (30x20)

bakpapier

steelpan

bakkwastje


Bereidingstijd

15 minuten


Oventijd

10-15 minuten


Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de ovenplaat met bakpapier.

  2. Snijd het briochebrood in de lengte doormidden en snijd iedere helft in 10 plakken.


Bereiding

  1. Leg de sneetjes briochebrood op de ovenplaat – zorg ervoor dat ze dicht tegen elkaar aan liggen.

  2. Laat de boter smelten in een steelpan, voeg de suiker toe en blus af met de melk. Roer even goed door en smeer dit mengsel op de plakjes brioche.

  3. Leg op ongeveer de helft van de sneetjes brioche een plakje vijg. Zet 10-15 minuten in de oven.

  4. Lepel op ieder briochebroodje een theelepel hangop en bestrooi met het anijszaad.


Tips

  • Dit recept is voor ongeveer vijf personen, maar omdat je niet meer stopt met eten, maak ik er zonder me ervoor te schamen vier personen van.

  • Bak een deel van de vijgen mee in de oven en leg op de andere helft van de briochetoastjes een ongebakken plakje vijg. Dit zorgt voor een andere smaaksensatie.

Comments


bottom of page