chocolade-halvakoekjes



Ik vind halva echt heel lekker, maar chocolade nog net iets lekkerder. Door deze twee te combineren in dit heerlijke koekje, ben ik nog meer van halva gaan houden.


Aantal personen

Voor 16 koekjes


Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

30 minuten


Ingrediënten

  • 200 g melkchocolade, in kleine stukken

  • 300 g halva

  • 4 el melk

  • 30 g roomboter

  • 200 g volkorenbiscuit, fijngemalen

  • 150 g ongezouten pistachenoten, fijngemalen


Extra nodig

  • Mengkom (groter dan de kookpan)

  • Kookpan


Voorbereiding

1. Smelt de melkchocolade au bain-marie (in een mengkom boven een pan kokend water).

2. Verdeel 200 g halva in kleine stukken en vorm van de rest zestien kleine balletjes.


Bereiding

3. Doe de melk en roomboter bij de gesmolten chocolade, roer goed en laat afkoelen. Meng de biscuit en de rest van de halva erdoor. Vorm zestien balletjes van het deeg. Duw in elk deegballetje een halvaballetje en maak de deegballetjes weer mooi rond. Rol ze door de gemalen pistachenoten.

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je eens per maand tips, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. 

Volg mij op social media:

  • Instagram Chef Toub
  • Facebook Chef Toub
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon