Ik vind halva echt heel lekker, maar chocolade nog net iets lekkerder. Door deze twee te combineren in dit heerlijke koekje, ben ik nog meer van halva gaan houden.
Aantal personen
Voor 16 koekjes
Voorbereiding
15 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
200 g melkchocolade, in kleine stukken
300 g halva
4 el melk
30 g roomboter
200 g volkorenbiscuit, fijngemalen
150 g ongezouten pistachenoten, fijngemalen
Extra nodig
Mengkom (groter dan de kookpan)
Kookpan
Voorbereiding
1. Smelt de melkchocolade au bain-marie (in een mengkom boven een pan kokend water).
2. Verdeel 200 g halva in kleine stukken en vorm van de rest zestien kleine balletjes.
Bereiding
3. Doe de melk en roomboter bij de gesmolten chocolade, roer goed en laat afkoelen. Meng de biscuit en de rest van de halva erdoor. Vorm zestien balletjes van het deeg. Duw in elk deegballetje een halvaballetje en maak de deegballetjes weer mooi rond. Rol ze door de gemalen pistachenoten.
Comments