chocolade-tahin-softijs

Een ijsmachine is een prachtig hebbeding voor iedere chef en kookliefhebber, maar als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd kan die machine de deur uit. Het enige wat je nodig hebt voor fantastisch chocolade-tahin-ijs zijn een vriezer en keukenmachine!

Hoeveelheid

4 personen


Bereidingstijd

15-20 minuten


Ingrediënten

  • 6 rijpe bananen, bevroren

  • 4 el tahin

  • 50 g cacaopoeder

  • 2 el Griekse of Turkse yoghurt

  • 4 ijshoorntjes

  • 2 el gehakte nootjes, om mee te garneren (optioneel)

  • 4 el karamelsaus


Extra nodig

keukenmachine

spuitzak met kartelmondje

hittebestendige kom


Bereiding

  1. Doe de bananen, tahin, cacao en yoghurt in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel.

  2. Doe het ijs in een spuitzak met kartelmondje en leg deze 10 minuten in de vriezer, zodat het ijs steviger wordt en je het straks kunt opspuiten.

  3. Spuit het ijs in de hoorntjes, strooi de gehakte nootjes erover en besprenkel met de karamelsaus.


Tip

Vries de bananen zonder schil in, want de bevroren schil krijg je er moeilijk af – bijna een onmogelijk klusje!



Smaakt dit naar meer?

Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Snel Arabisch.