ferni

Afghaanse pudding met geroosterde noten


Na het eten van een heerlijke zelfgemaakte harira of een pompoensoep, en misschien een lekkere aardappelsalade, heb je zin in iets zoets. Iets verfrissends zoets. Herkenbaar? Dan is dit gerecht perfect: de ferni. De ferni is heel snel en gemakkelijk te maken, licht verteerbaar, zoet en het leent zich prima om smaken die jij lekker vindt toe te voegen.


Mocht je nog onzeker zijn over welke smaak je de ferni wilt geven, dan adviseer ik je om eerst het recept te volgen. De keer erop kun je een eigen versie maken door er bijvoorbeeld kaneelpoeder, rozenwater, granaatappelsiroop of welk andere smaak je maak lekker vindt toe te voegen.


Aantal personen:

4 personen


Ingrediënten

  • 1 vanillestokje

  • 25 g maizena

  • 500 ml volle melk

  • 160 g suiker

  • ½ tl kardemompoeder

  • 25 g geroosterde pistachenoten

  • 25 g geroosterde amandelen


Bereidingswijze

1. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.

2. Breng het vanillemerg met de maizena, melk en de suiker aan de kook.

3. Voeg zodra de melk kookt het kardemompoeder toe en laat circa 1 minuut pruttelen.

4. Hak de geroosterde pistachenoten en amandelen grof en meng de noten door het melkmengsel.

5. Schenk de ferni in schaaltjes en laat minimaal 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.


Tips

- Maak dit gerecht het liefst een dag van tevoren zodat het goed kan afkoelen.

- Leuk om in kleine theeglaasjes te serveren, bijvoorbeeld als onderdeel van een grand dessert.

- Varieer met verschillende geroosterde noten.

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je eens per maand tips, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. 

Volg mij op social media:

  • Instagram Chef Toub
  • Facebook Chef Toub
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon