gemarineerde komkommers


Deze komkommersalade is heerlijk zoet en exotisch! Snackkomkommers zijn steviger dan hun 'gewone broers' en daardoor uitermate geschikt voor deze salade, maar het is geen must. Dus kun je ze niet vinden, geen zorgen: met die grote groene kanjers maak je er ook een smakelijk feestje van.


Hoeveelheid

4 personen


Ingrediënten

  • 10 snackkomkommers

  • 2 sjalotjes

  • 8 takjes munt

  • 4 el azijn

  • 4 el oranjebloesemwater

  • 4 el poedersuiker

  • 4 el honing


Bereiding

  1. Snijd de snackkomkommers in dunne plakjes.

  2. Pel en snipper de sjalotjes.

  3. Pluk de munt en hak in hele dunne reepjes.

  4. Meng de sjalotjes met de munt, azijn, het oranjebloesemwater, de poedersuiker en honing tot een dressing.

  5. Schenk de dressing over de komkommers en schep de komkommersalade in een schaal. Zet onder druk (leg een gewicht erop) in de koelkast weg.

  6. Zet minimaal 2 uur in de koelkast zodat de salade afkoelt en de smaken zich goed kunnen mengen.

  7. Serveer de gemarineerde komkommers koud.