gemarineerde olijven



Je kunt natuurlijk gemarineerde olijven kopen, maar zelf maken kost minder tijd. Bovendien kun je iedere smaak toevoegen die je lekker vindt. Zo heb jij altijd een potje van de allerlekkerste gemarineerde olijven in huis en ben je voorbereid voor iedere onverwachtse borrel.


Aantal personen:

Voor 2 potten


Ingrediënten

  • 500 g groene olijven

  • 500 g zwarte olijven

  • 1 citroen

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 rode pepers

  • 200 g zout

  • 4 el gedroogde chilivlokken

  • 500 ml olijfolie


Bereidingswijze

1. Steriliseer de weckpotten zorgvuldig door deze circa 10 minuten in een pan met water uit te koken of door de weckpotten in de vaatwasser te wassen.

2. Kerf de olijven met een scherp mesje in tot op de pit zodat de smaken goed kunnen doordringen.

3. Snijd de citroen in acht mooie stukken.

4. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.

5. Snijd de rode pepers schuin in dunne ringetjes.

6. Schep de olijven in de weckpot en voeg het zout, de citroenpartjes, knoflook, rode peper, gedroogde chilivlokken en olijfolie toe en meng goed met een lepel.

7. Sluit de pot goed af en laat circa 1 maand staan. Schud regelmatig om, op deze manier trekken de smaken het beste in.

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je eens per maand tips, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. 

Volg mij op social media:

  • Instagram Chef Toub
  • Facebook Chef Toub
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon