Bij een Marokkaanse bruiloft, of ander groot feest, krijg je volgens de traditie een glas melk en een dadel. Een luxere versie is een dadel gevuld met een (wal)noot. Wil je super-de-luxe Toubversie, ga dan voor deze met een laagje chocolade en heerlijke toppings!
Voor 16 stuks
Ingrediënten
16 medjooldadels
100 g pure chocolade, in stukjes
16 pecannoten
Toppings
kokosrasp
cacaonibs
karamelpasta
gevriesdroogde frambozen
geroosterd sesamzaad
fijngehakte biscuit
gedroogde rozenblaadjes
geschaafde amandelen
gekonfijte sinaasappelschil
aardbeien
mini-kiwi’s
granaatappelpitjes
Extra nodig
hittebestendige kom
bakplaat
bakpapier
Bereiding
Breng een laag water aan de kook in een pan waar een hittebestendige kom op past – je gaat de chocolade au bain-marie smelten.
Maak met een scherp mes een inkeping in de dadels en verwijder voorzichtig de pit. Zorg ervoor dat je de dadel niet doorsnijdt en de helften nog aan elkaar blijven zitten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de chocolade in de hittebestendige kom op de pan met zachtjes kokend water – roer af en toe. Vul intussen de dadels met de pecannoten en druk de twee dadelhelften tegen elkaar aan.
Doop de dadels in de gesmolten chocolade en leg ze op de bakplaat. Strooi de toppings naar keuze erover en zet de gevulde dadels 10-15 minuten in de koelkast om de chocolade te laten stollen.
Tip
Je kunt de dadels vullen met alles wat je maar lekker vindt: marsepein, ijs, gedroogde vruchten… !
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Snel Arabisch.
Comments