top of page

Gevulde chocolade-dadels


Bij een Marokkaanse bruiloft, of ander groot feest, krijg je volgens de traditie een glas melk en een dadel. Een luxere versie is een dadel gevuld met een (wal)noot. Wil je super-de-luxe Toubversie, ga dan voor deze met een laagje chocolade en heerlijke toppings!


Voor 16 stuks


Ingrediënten

  • 16 medjooldadels

  • 100 g pure chocolade, in stukjes

  • 16 pecannoten

Toppings

  • kokosrasp

  • cacaonibs

  • karamelpasta

  • gevriesdroogde frambozen

  • geroosterd sesamzaad

  • fijngehakte biscuit

  • gedroogde rozenblaadjes

  • geschaafde amandelen

  • gekonfijte sinaasappelschil

  • aardbeien

  • mini-kiwi’s

  • granaatappelpitjes

Extra nodig

hittebestendige kom

bakplaat

bakpapier


Bereiding

  1. Breng een laag water aan de kook in een pan waar een hittebestendige kom op past – je gaat de chocolade au bain-marie smelten.

  2. Maak met een scherp mes een inkeping in de dadels en verwijder voorzichtig de pit. Zorg ervoor dat je de dadel niet doorsnijdt en de helften nog aan elkaar blijven zitten.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Smelt de chocolade in de hittebestendige kom op de pan met zachtjes kokend water – roer af en toe. Vul intussen de dadels met de pecannoten en druk de twee dadelhelften tegen elkaar aan.

  5. Doop de dadels in de gesmolten chocolade en leg ze op de bakplaat. Strooi de toppings naar keuze erover en zet de gevulde dadels 10-15 minuten in de koelkast om de chocolade te laten stollen.

Tip

Je kunt de dadels vullen met alles wat je maar lekker vindt: marsepein, ijs, gedroogde vruchten… !


Smaakt dit naar meer?

Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Snel Arabisch.

Comments


bottom of page