Marokkaanse snicker-koekjes

Van mijn vrouw Lemya


Ieder jaar aan het einde van de ramadan maakt mijn moeder voor mijn twee broers en mij een schaal met minimaal acht verschillende koekjes. Een paar jaar geleden maakten mijn vrouw en ik als verrassing voor haar een bakplaat van deze snicker-koekjes. Inmiddels is het een traditie en maken we ze elk jaar!


Aantal personen:

24 koekjes


Ingrediënten

  • 1 vanillestokje

  • 500 g gezouten pinda’s

  • 300 g biscuit

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 3 el poedersuiker

  • 1 tl kaneelpoeder

  • 400 g pure chocolade

  • 100 g witte chocolade


Bereidingswijze

1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

2. Maal de pinda’s en biscuits fijn en meng met de gecondenseerde melk, poedersuiker, merg van het vanillestokje en het kaneelpoeder.

3. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en druk goed aan.

4. Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de chocolade over het mengsel.

5. Vervolgens smelt je de witte chocolade en schep deze in een spuitzakje.

6. Knip de punt van het spuitzakje en maak lange strepen over de pure chocolade.

7. Met behulp van een prikker beweeg je in tegengestelde richting van de witte chocolade: eerst van boven naar beneden en dan van beneden naar boven zodat je een mooi motief krijgt.

8. Laat de chocolade in de koelkast stollen.

9. Snijd de koekjes in rechthoeken en leg in mooie papieren bakvormpjes.


Tip

- Leef je uit en maak je eigen chocolademotief.

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je eens per maand tips, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. 

Volg mij op social media:

  • Instagram Chef Toub
  • Facebook Chef Toub
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon