kaaskrieltjes met ratatouille



Ratatouille is typisch Frans en wordt veelal gemaakt van tomaat, aubergine en courgette. Maar ben je in het Middellandse Zee-gebied, dan kun je zomaar een heerlijke variatie spotten. Hier vind je mijn recept voor mijn favoriete ratatouille. Serveer je daar een smakelijke braadworst bij en aardappeltjes met parmezaanse kaas, dan heb je vanavond alleen maar blije gezichtjes aan tafel.


Aantal personen:

2 personen


Ingrediënten

  • 400 g krieltjes

  • 1 sjalot

  • 2 teentjes knoflook

  • olijfolie

  • 1 kleine aubergine

  • versgemalen peper

  • zout

  • 1 paprika

  • 1 kleine courgette

  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)

  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden

  • 2 runderbraadworsten

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas


Bereidingswijze

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C.


Bereiding

2. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de krieltjes circa 10 minuten.

3. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Snijd de aubergine in blokjes en doe ze erbij. Breng op smaak met peper en zout.

4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in blokjes en voeg ze toe. Snijd de courgette in blokjes en voeg ze samen met de tomatenblokjes en Provençaalse kruiden toe. Laat circa 15 minuten pruttelen.

5. Giet de krieltjes af en stoom ze droog. Verdeel de krieltjes over een bakplaat en druk ze met een vork of stamper lichtjes plat. Besprenkel ze met wat olijfolie, bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met wat peper. Bak ze in circa 15 minuten goudbruin in de oven.

6. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de runderbraadworsten in circa 10 minuten rondom goudbruin.

7. Verdeel de krieltjes en ratatouille over borden. Leg er een worst naast.


Tip

- Ratatouille is een klassieke groentestoof uit de Provençaalse keuken. In het Nederlands wordt het ook wel ‘ratjetoe’ genoemd, omdat het een smaakvol rotzooitje aan groente is.

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je eens per maand tips, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. 

Volg mij op social media:

  • Instagram Chef Toub
  • Facebook Chef Toub
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon