top of page

pompoensoep



Deze soep is romig en zalvig, hij zit boordevol smaken en deze super-soep is ook nog eens heel makkelijk om te maken! Zin in spicy? Voeg dan een beetje chilivlokken toe.


Aantal personen:

6 personen


Ingrediënten

  • 1 rode ui

  • 2 cm gemberwortel

  • 1 flespompoen

  • 3 el olijfolie

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl ras el hanout

  • 6 saffraandraadjes

  • 1 l water

  • zout

  • versgemalen peper

  • 5 blaadjes munt

  • 40 g geroosterde pompoenpitten

  • 50 ml kokosmelk


Bereidingswijze

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.


Bereiding

2. Pel en snipper de ui.

3. Schil de gember en snijd fijn.

4. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de pompoen in blokjes.

5. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en bak de pompoenblokjes circa 15 minuten op 180 ºC beetgaar.

6. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak het komijnzaad circa 2 minuten, tot de zaadjes openspringen.

7. Voeg de ui, gember en ras el hanout toe en bak circa 2 minuten mee.

8. Voeg de saffraandraadjes, het water en de pompoen toe en laat 15 minuten afgedekt pruttelen.

9. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

10. Pluk de munt en hak in dunne reepjes.


Serveren

11. Schenk de soep in soepborden en garneer met de munt, pompoenpitten en een beetje kokosmelk

Comments


bottom of page