rijst-ovenschotel



Ik ben eerlijk gezegd niet echt een soepmens. Maar als ik dan toch een soep voorgeschoteld krijg of zelf maak, dan moet het sowieso drie eigenschappen bevatten: lekker, vullend én verrassend. Deze soep voldoet aan die criteria en is daardoor stiekem toch wel een favoriet. De ananas in dit gerecht klinkt misschien een tikkeltje gek, maar is echt een topcombinatie met de gepofte knoflook.


Aantal personen:

2 personen


Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst

  • olijfolie

  • 1 ui

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • 150 g rundergehakt

  • 1 prei

  • 1 rode paprika

  • 125 g ricotta

  • 1 ei

  • versgemalen peper

  • zout

  • 2 tomaten

  • 30 g geraspte oude kaas


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit hem circa 2 minuten. Voeg het komijn en chilipoeder toe en bak ze circa 1 minuut mee. Voeg het rundergehakt toe en bak het circa 2 minuten.

4. Halveer de prei in de lengte, was hem onder de kraan en snijd hem in dunne repen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Doe de prei en paprika bij het gehakt en bak ze circa 3 minuten mee.

5. Meng in een kom de ricotta met het ei. Giet de zilvervliesrijst af en doe hem samen met de ricotta van het vuur af bij het rundergehakt. Breng op smaak met peper en zout.

6. Vet een ovenschaal in en verdeel de rijst erover. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de rijst. Bestrooi met de geraspte oude kaas. Bak het geheel circa 15 minuten in de oven.


Tip

- Rode paprika is de zoetste van alle paprika’s en heeft in dit gerecht een lekker smaakcontrast met het chilipoeder. Hou je van meer pit, kies dan voor groene paprika, die is minder zoet en iets pittiger van smaak.

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ik stuur je eens per maand tips, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. 

Volg mij op social media:

  • Instagram Chef Toub
  • Facebook Chef Toub
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon