top of page

sesam-tahinkoekjes

Net als hummus gebruik ik tahin vaak als hartige smaakmaker, maar soms moet je jezelf uitdagen. Dus hop, het is zoet waar ik hem in stop. Perfect in combinatie met de dulce.


Voor 4 stuks


Bereidingstijd

15-20 minuten


Oventijd

10-12 minuten


Ingrediënten

  • 160 g amandelmeel

  • 9 g bakpoeder

  • zout

  • 80 g tahin

  • 70 g honing

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 tl gemberpoeder

  • rasp van ½ biologische citroen

  • 50 g sesamzaad

  • 8 el dulce de leche

Extra nodig

bakplaat

bakpapier

steekring (Ø8 cm)


Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereiding

  1. Doe het amandelmeel, de bakpoeder en een snuf zout in een kom en roer door elkaar.

  2. Doe in een andere kom de tahin, de honing, het vanille-extract, gemberpoeder en de citroenrasp. Meng dit door het meelmengsel en maak een deegbal.

  3. Pak het deeg in plasticfolie in en maak een soort strakke worst. Haal de plasticfolie eraf en snijd met een scherp mes acht gelijke plakjes van het deeg. Leg de steekring op de bakplaat en leg er een plakje van het deeg in. Druk aan met je vingers, tot de hele vorm gevormd is en je een plat koekje hebt. Maak zo acht koekjes.

  4. Bestrooi de koekjes met het sesamzaad en druk deze er met je handpalm lichtjes in.

  5. Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen.

  6. Smeer op de helft van de koekjes (met het sesamzaad naar beneden) royaal wat dulce de leche en leg er een koekje op (met het sesamzaad naar boven).

Tip

  • Als je van het koekjesdeeg kleine balletjes maakt en met je duim een gaatje duwt in het midden, kun je ze vullen met dulce of jam. Pretty perfect!



Smaakt dit naar meer?

Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Vega Arabisch.

Comments


bottom of page