Net als hummus gebruik ik tahin vaak als hartige smaakmaker, maar soms moet je jezelf uitdagen. Dus hop, het is zoet waar ik hem in stop. Perfect in combinatie met de dulce.
Voor 4 stuks
Bereidingstijd
15-20 minuten
Oventijd
10-12 minuten
Ingrediënten
160 g amandelmeel
9 g bakpoeder
zout
80 g tahin
70 g honing
1 tl vanille-extract
1 tl gemberpoeder
rasp van ½ biologische citroen
50 g sesamzaad
8 el dulce de leche
Extra nodig
bakplaat
bakpapier
steekring (Ø8 cm)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bereiding
Doe het amandelmeel, de bakpoeder en een snuf zout in een kom en roer door elkaar.
Doe in een andere kom de tahin, de honing, het vanille-extract, gemberpoeder en de citroenrasp. Meng dit door het meelmengsel en maak een deegbal.
Pak het deeg in plasticfolie in en maak een soort strakke worst. Haal de plasticfolie eraf en snijd met een scherp mes acht gelijke plakjes van het deeg. Leg de steekring op de bakplaat en leg er een plakje van het deeg in. Druk aan met je vingers, tot de hele vorm gevormd is en je een plat koekje hebt. Maak zo acht koekjes.
Bestrooi de koekjes met het sesamzaad en druk deze er met je handpalm lichtjes in.
Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen.
Smeer op de helft van de koekjes (met het sesamzaad naar beneden) royaal wat dulce de leche en leg er een koekje op (met het sesamzaad naar boven).
Tip
Als je van het koekjesdeeg kleine balletjes maakt en met je duim een gaatje duwt in het midden, kun je ze vullen met dulce of jam. Pretty perfect!
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Vega Arabisch.
Comments