Ik ben verzot op viskoekjes! De vulling vraagt om variatie en dat brengt met zich mee dat ieder koekje anders is. Nog wel een tip voor als je aan het experimenteren slaat: als de vulling te nat of papperig is, kun je wat paneermeel toevoegen om het iets steviger te maken.
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediƫnten
300 g aardappels (kruimig)
zout
1 gerookte makreel
150 g rauwe zalm
4 bosuitjes
1 gepofte gele paprika
1/4 bosje koriander
1 el harissa
2 eieren
100 g bloem
100 g paneermeel
zonnebloemolie, om in te bakken
Bereiden
Schil de aardappels en kook in een pan met water en wat zout in circa 15 minuten gaar.
Giet de aardappels af en maak er puree van met een pureestamper.
Pluk de makreel en snijd de zalm in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter.
Snijd de bosuitjes in schuine ringen.
Snijd de gepofte paprika in dunne reepjes.
Pluk de koriander en hak fijn.
Meng de aardappelpuree met de makreel, zalm, bosui, paprika en koriander en breng op smaak met de harissa.
Rol balletjes van het beslag, maak circa 2 balletjes per persoon.
Druk de balletjes een beetje plat tot kleine koekjes.
Klop de eieren los en wentel de koekjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatst door het paneermeel.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de viskoekjes in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Comments