Deze aubergines zien er misschien ingewikkeld uit, maar in werkelijkheid is het een kookkunstje met minder dan tien ingrediënten. Jij kunt dit!
Voor 4 stuks
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
2 aubergines
3 el olijfolie
3 el honing
3 el granaatappelmelasse
3 el geroosterd sesamzaad
2 tl sumak
6 el Turkse yoghurt,
om te garneren
2 el granaatappelpitjes
cress, om te garneren
Extra nodig
2 grote koekenpannen
Bereiding
Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpannen en bak de aubergineplakken 3 minuten per kant, tot ze gaar zijn.
Meng de honing met de granaatappelmelasse en de rest van de olijfolie. Blus de aubergines ermee af en wentel ze er aan beide kanten nog even door.
Meng het sesamzaad met de sumak.
Haal de pan van het vuur en bestrooi de aubergines met het sesamzaad-sumakmengsel. Draai de plakjes om en bestrooi ook de bovenkant met het sesamzaad-sumakmengsel. Bak de aubergine nog ongeveer 1 minuut.
Garneer de aubergineplakken met de Turkse yoghurt, granaatappelpitjes en cress.
Tips
Meer gasten? Meer plakken! Je pakt je winst al door de aubergines in ronde plakjes te snijden in plaats van ovaal.
Probeer op de markt verschillende aubergines te scoren, rond is ook leuk!
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Vega Arabisch.
Comments