Ik zou graag een keer naar Libanon willen, waar een aantal van de lekkerste gerechten vandaan komen, zoals deze kip-saffraanbouillon. Het lijkt me fantastisch om bij een kraampje tabouleh, hummus of falafel te bestellen en lokale specerijen uit te proberen.
Hoeveelheid
Voor 8 personen
Ingrediënten
2 l kippenbouillon
20 saffraandraadjes
2 kipfilets, in de lengte gehalveerd
2 stengels bleekselderij, geschild en in kleine stukken
2 wortels, gewassen, geschild en in dunne plakjes
1 ui, in halve ringen
100 g vermicelli
zout en versgemalen zwarte peper
1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en in fijne reepjes
Bereiding
Breng de bouillon aan de kook en roer de saffraandraadjes erdoor. Voeg de kipfilet, bleekselderij, wortel en ui toe en breng op laag vuur aan de k ook. Laat circa 1 5 minuten sudderen (niet koken), tot de kip mals en gaar is en de groenten beetgaar zijn.
Schep de kip uit de bouillon en snijd hem in dunne repen. Doe hem terug in de bouillon, samen met de vermicelli, en breng weer aan de kook. Kook de vermicelli al roerend op laag vuur in circa 10 minuten gaar.
Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. Garneer de soep met de peterselie.
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Lekker Arabisch.
Comments