Hierbij deel ik een absoluut favorietje! Muhammara is makkelijk om te maken én, als je het mij vraagt, ontzettend lekker. Mijn tips: je kunt de paprika’s poffen boven het vuur en in een afgesloten plasticzakje na laten garen, dan stoomt het vel er als het ware vanzelf af. Of pof ze in een voorverwarmde oven op 200 °C, dan verliezen ze de rooksmaak enigszins maar zijn ze sneller gaar.
Hoeveelheid
Ongeveer 500 gram
Ingrediënten
3 gepofte rode paprika’s
2 rode chilipepers
2 tenen knoflook, geperst
150 g walnoten
50 g tomatenpuree
2 tl gerooktepaprikapoeder
1 tl komijn
1 tl kaneel
1 el granaatappelmelasse
50 ml olijfolie
Extra nodig
plasticzakjes
keukenmachine
Bereiden
Voorbereiding
Rooster de rode paprika’s en pepers boven een vuur tot ze zwartgeblakerd zijn, doe ze in een plasticzak en laat ze minimaal 5 minuten nagaren.
Pel het geblakerde vel van de paprika’s en peper s en v eeg ze schoon en droog. Je mag geen zwart meer zien.
Bereiding
Doe de paprika’s en pepers samen met de knoflook, walnoten, tomatenpuree, het paprikapoeder, de komijn, kaneel en granaatappelmelasse in een keukenmachine en maal ze tot een fijne puree.
Voeg de olijfolie toe en maal tot een gladde rode tapenade.
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Lekker Arabisch.
Comments